calamiteiten 

Inleiding

Op en rond de velden kunnen zich calamiteiten voordoen. Zo worden er bijvoorbeeld in ons land elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Maar ook zaken als bewustzijnsverlies, ernstige bloedingen en botbreuken kunnen op het rond de velden voor komen.

 

Acute hartdood / AED

Bij een hartstilstand weten we een ding zeker. Als er niet snel wordt ingegrepen overlijdt het slachtoffer. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defribrilator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk. In de hal van het clubhuis hangt een AED. De ontvangstdames en zo mogelijk trainers/coaches senioren leeftijd dienen een jaarlijkse cursus te volgen.

 

Communicatie bij calamiteiten

In het clubhuis is een lijst aanwezig met telefoonnummers en adressen van alle belangrijke medische specialisten en noodnummers. Ook is het van belang dat alle coaches en trainers de nummers bij zich hebben van de spelers. Bij een calamiteit is het van belang om zo snel mogelijk met een contactpersoon te kunnen communiceren.

 

.

 

 
Quick Links

Agenda
20-8-2019 Bestuursvergadering
3-9-2019 Jongste Jeugd Coach informatie
4-9-2019 Spelbegeleiders informatieavon
28-9-2019 Bitjes happen
Hele agenda
Hoofdsponsoren