hockey en onweer 
Ben je buiten, reken dan eerst uit hoe ver het onweer bij je vandaan is. Dit doe je door het aantal seconden te tellen tussen flits en donder. Met de ’tien secondenregel‘ kunt u inschatten of u moet gaan schuilen: Indien er minder dan 10 seconden liggen tussen de bliksemflits en de donder, dan is het onweer gevaarlijk dichtbij. Verlaat in dit gevalspoedig het veld en ga direct schuilen. Ga niet in de dug-out zitten!
 
Lukt dit niet, houdt dan rekening met het volgende:
 
- Ga in het open veld zo ver mogelijk vandaan bij allerlei hoge- of metalen dingen. Hurk met je voeten bij elkaar. Ga gehurkt op je tenen zitten, sla je armen om je knieën, het hoofd zo laag mogelijk, de handen over de oren en de voeten tegen elkaar.
 
- Ga nooit plat op de grond liggen, want de bliksem loopt vaak horizontaal over de grond.
 
- Schuil nooit onder een boom of bij een metalen afrastering (zoals dug out). Je kunt dan namelijk worden getroffen door een indirecte inslag. Dit is een inslag, die jou alsnog via de grond bereikt.
 
- Leun/hang niet over de afrastering van het hockeyveld en raak geen metalen delen aan!
 
- Stop met sporten en zoek een veilige plek. Dit geldt zeker voor keep(st)ers, die vaak in een metalen doel staan.
 
 
-Wanneer het regent, laat je dan doornat worden want dan zal de bliksem via je huid en kleding de grond bereiken en niet zo snel door je lichaam gaan.
 

- Kettingen, GSM en MP3 spelers dien je af te doen en op te bergen. Zij geleiden de opwaartse stroom (te) goed en trekken de bliksem aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Quick Links

Agenda
17-12-2018 Trimmers 3 - HDS 1
7-1-2019 Trimmers 4 - HDS 5
7-1-2019 Trimmers 1 - Craeyenhout 2
10-1-2019 AED cursus + herhaling
Hele agenda
Hoofdsponsoren