Overlijden erelid Frank Litjens
21-10-2017  | 

Bericht van overlijden

 

Frank Litjens

Erelid HV Westland

 

Wij zijn bedroefd u te moeten melden dat afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd ons erelid, Frank Litjens, is overleden.

 

Frank is van grote betekenis geweest voor HV Westland. Twee decennia was hij voorzitter van Stichting Kunstgras Westland en daarmee heeft hij onder andere aan de wieg gestaan van het kunstgras op HV Westland. Frank was een goede bestuurder. Een man waar men op kon bouwen. Betrouwbaar, gedegen en betrokken zijn woorden die hockeyvrienden noemen als ze over Frank spreken. Maar bovenal was Frank een warm mens met een grote belangstelling voor de mensen om hem heen. Die belangstelling wist hij op HV Westland en in Stichting Kunstgras Westland om te zetten in grote daden. Daden waar we vandaag de dag nog steeds blij mee zijn. In 2000 is Frank voor al zijn inzet benoemd tot erelid van HV Westland.  

 

Frank kwam uit een echt hockeynest. Zelf startte hij in 1953 met hockey bij DES in Kaatsheuvel. Bij HV Westland kennen wij hem onder andere als coach en trainer van zowel Dames 1 als Heren 1. Met Dames 1 promoveerde hij zelfs van de 3e naar de 2e klasse. De laatste jaren kon je Frank altijd aantreffen op ons terras. Zittend naast zijn geliefde Suus. Kijkend naar een wedstrijd van Dames 1 of Heren 1. Of kijkend naar zijn kleinkinderen, waar hij zo ontzettend trots op was. Want de liefde voor de hockeysport hebben Frank en Suus overgebracht op hun kinderen en kleinkinderen. Drie generaties Litjens zijn inmiddels op en naast het veld actief op onze mooie vereniging en daar zijn we dankbaar voor. 


Volgend weekend zal er op gepaste wijze aandacht zijn voor het overlijden van Frank. Zo zullen Dames 1 en Heren 1 hun wedstrijden spelen met rouwbanden en zal er bij alle junioren- en seniorenwedstrijden een moment stilte worden gehouden.

 

Wij zijn bedroefd, maar we zijn ook erg dankbaar. Dankbaar dat wij Frank in dit aardse bestaan hebben mogen leren kennen. En dankbaar voor alles wat hij voor de Westlandse hockeysport heeft mogen doen. Frank heeft ons leven en het bestaan van onze vereniging verrijkt.


Wij wensen zijn echtgenote Suus en hun kinderen, kleinkinderen en allen die hem lief hadden veel kracht en liefde toe.


Frank, we missen je nu al.

 

Caroline Grootscholten

Voorzitter Stichting Sportaccommodatie HVW (voorheen Stichting Kunstgras Westland)


Maarten van der Starre

Voorzitter Hockey Vereniging Westland 



Bijlage: Rouwkaart.pdf

Geef een Reactie

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
1-5-2024 Tc senioren
6-5-2024 Sportiviteit en Respect
14-5-2024 lustrum
15-5-2024 TC Junioren Vergadering
Hele agenda
Hoofdsponsoren