Teamsponsoring

Teamsponsoring HV Westland

Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden

Wij krijgen regelmatig vragen over de mogelijkheden en regels bij het vinden van een eigen teamsponsor en verzoeken van bedrijven om een team te ondersteunen. Voor ieder team is het natuurlijk fantastisch als het herkenbaar is als team door bijvoorbeeld eigen wedstrijdshirts, sweaters of tassen. Ieder jaar zijn er flink wat bedrijven, ouders en/of teamleden die graag een team willen sponsoren. Sponsoring is een mooie gelegenheid voor exposure van een bedrijf. Daarnaast en voor sponsoren vaak nog belangrijker levert teamsponsoring een impuls voor het plezier in de sport voor het hele team.

We zetten de mogelijkheden van teamsponsoring voor je op een rijtje.

De mogelijkheden

·       Sponsoring van wedstrijdshirts

Ons mooie blauwe tenue leent zich uitstekend voor sponsoring. Op de shirts is naast verenigingssponsor Rabobank Westland nog ruimte voor drie sponsoren (voorzijde 2 sponsoren, mouwen 1 sponsor). Onze kledingleverancier Sport 2000 Naaldwijk voorziet je vrijblijvend van de mogelijkheden en bijbehorende offerte;

[richtprijs 15 shirts en 1 keepersshirt: € 500,00 exclusief btw)]

·         Sponsoring van Trainingspakken

Alle teamleden in het zelfde trainingspak. Dat geeft het ultieme teamgevoel. Ook hier kan onze kledingleverancier je informeren over de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende kosten;

[richtprijs 16 pakken: € 1.000,00 exclusief btw].

·         Sponsoring van Teamtruien en Uitshirts

De vereniging streeft naar een uniforme en herkenbare uitstraling. Er is daarom gekozen voor een vast uitshirt

[richtprijs 15 uitshirts en 1 keepersshirt: € 500,00 exclusief btw]

[richtprijs 16 teamsweaters: € 350,00 exclusief btw]

·         Sponsoring van overige hockey-gerelateerde artikelen

Sponsoring kan natuurlijk op vele manieren. Denkt u hierbij aan bidons, trainingskleding en sticktassen.

·         Vermelding op website en app

Teamsponsoren kunnen indien gewenst een vermelding krijgen op de website en app van HV Westland.

Om duidelijkheid en uniformiteit in de regels te krijgen rondom sponsoring (met of zonder het gebruik van het HVW-logo) geldt voor teamsponsoring waarbij een bedrijfslogo/-naam wordt gedrukt op het item dat aan een team ter beschikking wordt gesteld een aantal spelregels.

De spelregels

·         Overleg met sponsorcommissie

Het sponsorvoorstel dient vooraf te worden overlegd met de sponsorcommissie. De commissie beoordeelt of de sponsoring in lijn is met het sponsorbeleid en/of afspraken met onder andere de kleding-/materiaalsponsoren.

·         Bijdrage aan de vereniging

HV Westland wil naast het individuele belang en teambelang ook het verenigingsbelang mee laten tellen. Per team wordt bij teamsponsoring een bijdrage aan de vereniging gevraagd:

o   Seniorenteam:           € 550,00 per jaar (minimaal driejaarscontract)

o   Juniorenteams:          € 350,00 per jaar

o   Jongste jeugdteams: € 250,00 per jaar

·         Gebruik van het HVW-logo

Het gebruik van het HVW-logo is voorbehouden aan de vereniging. Onze kleding- en materialenleverancier Sport 2000 Naaldwijk heeft een gebruiksrecht van het logo. Het gebruik van het logo door anderen is zonder toestemming van de sponsorcommissie en/of het bestuur niet toegestaan;

·         Sponsoring voor een goed doel

Als een team een logo van een goed doel als commerciële uiting wil gebruiken dan zal de vereniging de hierboven genoemde bijdrage halveren. Wel dient vooraf goedkeuring van het betreffende goede doel overlegd te worden;

·         Sponsoring zonder commerciële uiting

Het staat teams vrij om onbedrukte niet-gesponsorde kleding en materialen te gebruiken. Wel vinden we het prettig als je hiervan de sponsorcommissie op de hoogte brengt.

Naast teamsponsoring zijn er nog vele, andere manieren van sponsoring mogelijk. Steeds vaker leveren we daarbij maatwerk. We bekijken met elkaar waar de mogelijkheden en kansen liggen en hoe we de wederkerigheid passend bij de sponsor kunnen invullen.

Vragen

Heb je vragen, heb je een goed idee en/of wil je een team sponsoren? Neem dan contact op met de sponsorcommissie via [email protected]. Wij komen graag met je in gesprek.

17-12-2018 Trimmers 3 - HDS 1
7-1-2019 Trimmers 4 - HDS 5