Over HV Westland 
Zoals bij veel sportverenigingen is ook HV Westland min of meer bij toeval ontstaan. Enkele oud-hockeyers troffen elkaar, haalden herinneringen op over hoe leuk het vroeger was, 'het zou best fijn zijn om weer eens wat te gaan doen' ..... en zo werd Hockeyvereniging Westland opgericht op 15 januari 1975.
 

Na enkele jaren 'behelpen' in Hoek van Holland is de vereniging verhuisd naar het Sportpark 'De Hoge Bomen' te Naaldwijk, waar twee natuurgrasvelden in gebruik werden genomen. Langzaam maar zeker begon de hockeyvereniging te groeien. Zij had haar bestaansrecht bewezen en al spoedig werden plannen ontwikkeld om tot een eigen accommodatie te komen.

 

Mede dank zij de geweldige inzet van leden, vrienden en ouders van leden kon op 22 april 1978 een eigen clubhuis worden geopend. De ontwikkelingen in de hockeysport leidden ertoe dat ook HVWestland in 1988 de beschikking kreeg over een eigen kunstgrasveld. In 1995 volgde het tweede kunstgrasveld. Vanaf het seizoen 2008/2009 kan er op drie kunstgrasvelden worden gespeeld. Dat was nodig omdat het aantal leden inmiddels gestegen was tot boven 600.

 
Sinds het voorjaar van 2011 beschikken we over een splinternieuw clubhuis dat voldoet aan de eisen van de huidige hockeyvereniging. Het ledenaantal was in korte tijd gestegen tot bijna 800 leden en het oude clubhuis kon dit aantal niet meer behappen. Het clubhuis beschikt nu over een ruim kantinegedeelte, een multifunctionele bestuurskamer, 4 kleedkamers en een materiaalruimte met keeperslockers en trainerskluisjes.
 
In 2021 is veld 3 volledig vernieuwd en in april 2022 opent HV Westland in april een volledig nieuw 4e veld, het Juva Regenboogveld. 


 
 
Veel families zijn van jong tot oud actief bij HVW, als speler en/of als vrijwilliger in de vereniging. Sommige families zijn al meer dan 35 jaar al betrokken, vroeger als speler, nu als grootouder langs de lijn. Dit heeft van HVW een gezellige vereniging gemaakt die een jaarlijkse groei heeft meegemaakt en vooral de laatste jaren zeer sterk groeit, mede door de algemeen stijgende populariteit van het hockeyspel in Nederland.
 
De huidige groei is voornamelijk zichtbaar bij de jeugd en heeft geleid tot grote drukte op de zaterdagen en de doordeweekse trainingen. Met de realisatie van het nieuwe clubhuis anticiperen we op een juiste wijze op de groei van de vereniging. Een enthousiast team van trainers en begeleiders voor alle categorie├źn werkt hard aan een goede opbouw van het spelniveau vanaf de jongste jeugd naar seniorenteams. De basis wordt gelegd bij de Jongste Jeugd waar de vijf/zesjarigen spelend leren hockeyen. Voor volwassenen bestaat de mogelijkheid om via trimhockey met hockey kennis te maken. Ook voor ouders die training (willen) geven of (willen) coachen is dit de manier om zich wat meer te bekwamen in technische en tactische hockeyzaken.


Selectie HV Westland Dames 1 seizoen 2022-2023


Selectie HV Westland Heren 1 seizoen 2022-2023


Het clubtenue van HV Westland bestaat uit een kobaltblauwe broek of rok en een kobaltblauw shirt. Het shirt heeft een witte kraag en witte biezen aan de zijkant. De kousen zijn wit met het HVW logo.

 


 
Quick Links

Agenda
27-2-2024 shirtjes wisselen
28-2-2024 shirtjes wissel
28-2-2024 Bestuursvergadering
29-2-2024 Vergadering TC Jongste Jeugd
Hele agenda
Hoofdsponsoren