Meisjes A1- HC Pijnacker MA1 : 2 - 1

 

Zwaarbevochten overwinning voor MA1

 

Twee opmerkingen vooraf bij dit verslag: het was eigenlijk bij deze wedstrijd veel te koud voor een bejaarde verslaggever (de verwarmingslampen stonden op de stand “bescheiden”) en ik moet leren de namen van de speelsters zelf te onthouden en ook “op afstand te kunnen lezen”, want nu verliet ik de Hoge Bomen terwijl ik nog steeds niet wist wie nou dat winnende doelpunt had gemaakt. Want niemand van de toeschouwers kon mij helpen. Hadden niet opgelet, want te druk met groepsoverleg.

 

Maar het werd een spannende wedstrijd, waarin de MA1 en de tegenstander uit Pijnacker elkaar geen duimbreed toegaven. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk, dat het geen makkie zou worden voor “onze” meiden. Al in de 2e minuut werd een uitverdedigingsfout bijna fataal, maar gelukkig schoot de Pijnacker-aanvalster helemaal voor de keeper net naast. Geluk moet je afdwingen, wordt wel eens gezegd, maar na twee minuten ben je natuurlijk nog niet aan afdwingen toe. Overigens deed HVW dat twee minuten later precies zo na. In de rest van de eerst helft golfde het spel aardig heen en weer, aan beide kanten ontstonden kansen, maar steeds waren het de beide keepsters, die erger voorkwamen. Zoals bi die mooie kans van Eefje in de 15e minuut en bij de strafcorner in de 16eminuut. Die weliswaar goed genomen werd, maar toch gestopt.

PGeleidelijk aan kreeg de A1 in het tweede deel van de eerste helft een licht overwicht, maar Pijnacker bleef wel goed verdedigen. En Marjon had pech toen zij in de 24e minuut haar fraaie schot net naast zag gaan. Oh ja, ook de aanvallen in de 31e en 35e minuut waren geen succes en de kans van de bezoekers in de 34e minuut werd ook al gestopt. 0-0 dus bij rust, het was niet anders.

In de tweede helft lukte het beter, maar eerst moest Pijnacker een strafcorner missen om de 0-1 te voorkomen. En toen was er de belangrijke strafbal van Annebel in de 52e minuut, die succesvol en onhoudbaar was (1-0). Niet dat de meiden uit Pijnacker nu meteen de hoop opgaven, ze gingen er nog eens volledig tegen aan en inderdaad was de vreugde op de “HVW-tribune” van korte duur: vier minuten later lag de gelijkmaker al weer in het doel (1-1). Dit doelpunt was overigens het resultaat van een absoluut mooie afronding van een strafcorner, die vertaald werd in een razendsnelle combinatie van goed opstellen en “tikkie-tikkie-tak-knal” waar onze totaal verbouwereerde verdediging even geen antwoord op had…..

Gelukkig bleef de MA1 wel doorgaan, ik zou de ploeg best “onverzettelijk willen noemen”, er moest en zou gewonnen worden, niks “een gelijkspel is wel genoeg vandaag”. Tien minuten voor het einde was het Kirsten (althans volgens de informatie achteraf), die een strafcorner doeltreffend afrondde (2-1). Daarna bleef het wel spannen, erg spannend zelfs, maar de overwinning voor de MA1 bleef op het scorebord staan. Zwaarbevochten heet dat in verslaggeversjargon. Vooruit dan maar.

 

Ton van Rijswijk, [email protected]

terug naar vorige pagina
Quick Links

Agenda
7-1-2019 Trimmers 4 - HDS 5
7-1-2019 Trimmers 1 - Craeyenhout 2
8-1-2019 Bestuursvergadering
10-1-2019 AED cursus + herhaling
Hele agenda
Hoofdsponsoren