TROTS op onze scheidsrechters!
4-10-2022  | 

HVW is TROTS op haar scheidsrechters! 

 

Scheidsrechters zijn van groot belang voor het kunnen spelen van hockeywedstrijden. Daarom moeten we trots zijn op die leden die bereid zijn om deze taak op zich te nemen en ieder weekeinde weer op het veld staan om het voor anderen mogelijk te maken hun wedstrijden te spelen.  

 

Bestuur en scheidsrechtercommissie willen daarom in de week van de scheidsrechter nadrukkelijk aandacht besteden aan het belang van de scheidsrechter voor het hockeyspel, maar vooral iedereen op en langs het veld oproepen om met respect en begrip met de scheidsrechters om te gaan.  

 

Scheidsrechters staan in het veld om het hockeyspel plezierig, veilig en correct te laten verlopen. Ze begrijpen best dat in het heetst van de (wed)strijd emoties op en langs het veld kunnen oplopen en dat daardoor er wel eens wat gezegd of gedaan wordt, waarvan spelers, coaches of toeschouwers achteraf spijt hebben, dat begrijpen ze.  

Maar beséf dat zij daar vrijwillig staan en veelal ook jouw clubleden zijn en het in een aantal gevallen ook spannend vinden om daar te staan. En besef dat zij net zo belangrijk voor het hockeyspel zijn als je tegenstander, je medespelers en de coaches. Het feit dat ze er staan, daar mogen we TROTS op zijn. 

 

Daarnaast is het fluiten van wedstrijden heel leuk! Als scheidsrechter krijg je meer gevoel bij de spelregels en het observeren van wedstrijden, wat kan helpen een betere speler te worden. We roepen daarom iedereen op die nog géén scheidsrechterkaart heeft gehaald om dit zo snel mogelijk te gaan doen! Het maakt het hockeyspel interessanter, het maakt je inzicht in het spel groter en je maakt je clubgenoten blijer, want die zijn altijd blij met goede scheidsen! 

 

Wil je meer weten over wat het betekent om scheidsrechter te zijn of wat je moet doen om je kaart als clubscheidsrechter of clubscheidsrechter+ (CS+) te halen? Neem dan contact op met de scheidsrechtercommissie (via [email protected] en [email protected]). Voor meer informatie kan je ook terecht op de site van de KNHB: 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechters  

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/cs-clubscheidsrechter-plus  

 

!!!! – OP 12 OKTOBER HOUDEN WE EEN ONLINE OPLEIDING VOOR CLUBSCHEIDSRECHTER, ER IS PLAATS VOOR 100 DEELNEMERS, SCHRIJF SNEL IN - !!!

Komend weekend is er voor alle scheidsrechters een kleine attentie als bedankje voor jullie inzet. Dus fluit je komend weekend, meld je dan na de wedstijd even bij de speciale 'week van de scheidsrechter' tafel in de hal.

Bestuur HV Westland
Arbitrageteam HV Westland

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
19-4-2024 Clinic Herman Broerenschool
22-4-2024 Coachgesprekken MO18
23-4-2024 Coachgesprekken MO16
24-4-2024 Bestuursvergadering
Hele agenda
Hoofdsponsoren