Persoonlijk bericht van de voorzitter
25-9-2020  | 

Hou je aan de regels. Alsjeblieft!

Naaldwijk, 25 september 2020


"Papa, die mannen zitten toch te dicht op elkaar?” Rik (6) kijkt zijn vader schuin aan terwijl hij zijn hand als zonneklep gebruikt tegen de laagstaande zon. Het terras voor het clubhuis zit aardig vol. Het is er ouderwets gezellig. Uitgespeelde teams zitten schouder aan schouder en ook de krat bier staat weer op tafel. "Het lijkt wel 2019, als dat maar goed gaat”, denkt Riks vader. 


De afgelopen weken zijn we ontzettend verwend met een heerlijke Indian Summer. Op en rond de velden was het goed toeven. Wat was en is het heerlijk om elkaar weer te zien. Dat we weer ons mooie blauwe shirt met trots mogen dragen. Natuurlijk zijn er allerlei corona-regels, maar we hockeyen weer! Fijn ook dat de meesten van jullie alle coronaregels opvolgen. Dank daarvoor. 


Maar dit weekend gaat de zomer langzaam over in de herfst. Regen, kou, storm liggen op de loer en dat baart mij grote zorgen. In het weekend hebben we soms zo’n 400 tot 500 mensen op en rond de velden rondlopen. Wat als het ineens hard gaat regenen. Vlucht dan iedereen het terras op? Duikt iedereen dan het clubhuis in. Allemaal hutjemutje in de hal? Kunnen we dat goed managen? Het besturen van een hockeyvereniging heeft in deze coronatijd steeds minder met hockey te maken. 


Afgelopen dagen vlogen de hashtags ons om de oren. Van #ikdoenietmeermee naar #ikdoewelmee. Vooral jongeren, maar zeker ook ouderen zijn klaar met corona en de geldende maatregelen. We zien dat ook op onze vereniging. Ik begrijp dat wel. Tegelijkertijd hoorde ik Ernst Kuipers (directeur van Erasmus MC) gisteren zeggen dat de ziekenhuizen zich schrap zetten nu het aantal coronapatiënten met zorgwekkende snelheid blijft stijgen. Operaties worden alweer uitgesteld en patiënten worden over het land verspreid. Ik schrik ervan. Zijn we onderweg naar een nieuwe lockdown? De autoriteiten denken al na over sporten zonder publiek en sluiting van sportkantines.


Door de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Haaglanden worden ook op HV Westland de coronaregels aangescherpt. Het beheersen van het aantal bezoekers en de 1,5m-regel zijn daarbij het uitgangspunt. We vragen ouders om niet meer samen naar hun kind te komen kijken en als je niet op de club hoeft te zijn, kom dan niet. Regent het? Neem een paraplu mee; het clubhuis is te klein om voor iedereen een schuilplaats te bieden. Luister naar de CoronaCoördinator (CoCo) en hou als team (18+) buiten het veld 1,5m afstand van elkaar. Niet alleen op wedstrijddagen maar ook na de training. Alle nieuwe coronaregels vind je op onze site en app. 


Ik doe een persoonlijk appèl op jullie allemaal. Op alle jongeren, maar ook op de ouderen. Alsjeblieft, hou je aan de regels die op HV Westland gelden. De enige wijze om te blijven hockeyen is dat we ons allemaal aan de regels houden. Doe het voor jezelf, doe het voor de vereniging en doe het voor de ander. Doe het voor Rik en zijn vader. 


Doe het gewoon. Dank je wel!


Maarten van der Starre

Voorzitter Hockeyvereniging Westlandterug naar vorige scherm
Quick Links

Agenda
16-11-2020 Trimmers HVW 1 - HDM 6 do
18-11-2020 Bestuursvergadering
7-12-2020 Trimmers HVW 3 - Hudito 4
11-1-2021 Trimmers HVW 3 - HDS 5
Hele agenda
Hoofdsponsoren