Bericht van overlijden
22-1-2022  | 

Gerda van Scherpenzeel

Lid van verdienste HV Westland 

Kampioen van Nederland met de Dida‘s

 

Wij zijn bedroefd u te moeten melden dat afgelopen dinsdag ons lid van verdienste, Gerda van Scherpenzeel, is overleden. Zij mocht 72 jaar worden. 

 

Het was altijd fijn om Gerda te ontmoeten. Vaak samen met Rob. Warm, belangstellend en vriendelijk zijn woorden die anderen noemen als ze aan Gerda denken. Haar herinnering brengt bij velen een glimlach op het gezicht. Voor HV Westland heeft zij veel gedaan. Van hele grote waarde is haar inzet geweest voor de allerkleinste leden: toentertijd de mini’s, nu de jongste jeugd genoemd. Met haar grote organisatietalent bouwde ze het fundament waarop vele kleine hockey(st)ers tot op de dag van vandaag plezier met elkaar maken. 

 

Naast het mooie werk in de organisatie bij HV Westland was Gerda ook op het veld te vinden. Eerst als speelster bij VCL, HDM en HV Westland, later als keepster bij onze Dida’s. En niet zomaar een keepster. Nee, eentje met een uitstraling van ‘Niemand komt er langs’. Haar slidings zijn legendarisch. Mede door haar onverschrokkenheid werden de Dida’s op een mooie Limburgse dag Kampioen van Nederland.  

 

We staan de komende tijd op warme wijze stil bij het overlijden van Gerda. Dinsdag zullen een aantal (oud-)leden op hun eigen wijze afscheid nemen van Gerda. De vlag bij ons clubhuis hangt die dag halfstok. Tijdens de ALV op 21 februari klinken er mooie woorden en op 13 maart is bij de wedstrijden van D1 en H1 een moment van stilte en spelen de teams met rouwbanden.

 

Wij zijn dankbaar dat wij Gerda hebben gekend. En dankbaar voor alles wat zij voor onze vereniging heeft gedaan. Daarvoor werd Gerda meer dan terecht in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste en ook nu maken we een diepe buiging. Tegelijkertijd huilt ons hart. We kunnen Gerda hier op aarde niet meer ontmoeten. Op haar rouwkaart staat: "Midden in het leven, nog zoveel te geven, ideeën en plannen te over, in één keer voorbij.” We zijn bedroefd voor Rob, onze hockeyvriend, die afscheid neemt van zijn grote liefde en van zijn medereiziger in het leven. 

 

Rob, Eveline & Jeroen en allen die Gerda in het hart dragen, we wensen jullie alle kracht en liefde toe.

 

Lieve Gerda, we gaan je missen.

 

Maarten van der Starre

Voorzitter

 

Diana Hofland

Secretaris



Bijlage: GerdavanScherpenzeel.jpg

Geef een Reactie

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
19-4-2024 Clinic Herman Broerenschool
22-4-2024 Coachgesprekken MO18
23-4-2024 Coachgesprekken MO16
24-4-2024 Bestuursvergadering
Hele agenda
Hoofdsponsoren