Update: Corona, zaalhockey en trainingen
30-11-2021  | 

Door de nieuwe coronaregels moeten alle sportaccommodaties om 17.00 uur dicht. Na 17.00 uur is dus geen hockey meer mogelijk en dat heeft voor onze vereniging grote consequenties. Gisteren sprak het bestuur hierover met de technische commissies, zaalfunctionaris, fysiotherapeut en beheerder. Hieronder lezen jullie wat een en ander voor jullie betekent.

 

Kijken wat wel kan

Allereerst benadrukken we dat bij ons de focus ligt op wat nog wel kan onder de nieuwe coronaregels. Daarbij laten we ons door twee uitgangspunten leiden. Ten eerste dat sport een deel is van de oplossing. Ten tweede dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten op een veilige wijze. Fysieke en mentale gezondheid gaan hand in hand. 

 

Zaalhockey

De zaalhockeycompetitie gaat door. Alle teams die door HV Westland zijn ingeschreven, gaan dus zaalhockeyen. De KNHB is nu druk met het aanpassen van het wedstrijdschema zodat alle wedstrijden gespeeld kunnen worden voor 17.00 uur. De komende dagen zal daarover meer duidelijk worden. Hou de wedstrijdschema’s op de HVW-app dus goed in de gaten.

 

(Niet) trainen?

Trainen voor 17.00 uur is lastig. Zowel in de zaal als op het veld. Onze zaalcoördinator heeft de afgelopen dagen al veel contact gehad met de hallen waarin we spelen. Er wordt onder andere ingezet op kansen om voor school-/werktijd te trainen. De coaches ontvangen een emailbericht van de zaalcoördinator met meer informatie over de trainingen, kosten en competitie. 

 

Gebruik velden in het weekend

De Pietentraining voor de Jongste Jeugd komende woensdag gaat door. Daarna gaat onze accommodatie voor dit jaar op de doordeweekse dagen dicht. In de weekenden van 4/5, 11/12 en 18/19 december krijgen alle teams de mogelijkheid om tussen 10.00 een 17.00 uur op onze velden te trainen/spelen. De TC’s zullen de behoefte hieraan bij de teams inventariseren. Alle coaches krijgen hierover een bericht van de betreffende TC met meer uitleg. 

 

Blessurerisico 

We begrijpen dat er vragen leven over een hoger risico op blessures nu er wel wedstrijden zijn en nagenoeg geen trainingen. Voor een antwoord daarop hebben we professioneel advies gevraagd aan bij de club betrokken fysiotherapeuten alsmede aan de medisch specialist van de KNHB. Conclusie is dat dit risico klein is. Goed schoeisel is belangrijk en het kan geen kwaad om misschien iets vaker spelers/speelsters te wisselen tijdens de wedstrijd. 

 

Tenslotte

Komende woensdag is het debat in de Tweede Kamer over de nieuwe maatregelen. De KNHB, andere sportbonden en NOC-NSF startten een zware lobby om sport tot 20.00 uur mogelijk te maken. Mocht de Tweede Kamer hiermee instemmen dan zullen we ons beleid aanpassen en jullie uiteraard zo snel mogelijk over de consequenties informeren.

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je ons graag iets mededelen? Je bereikt ons het makkelijkst via email: [email protected].

 

We wensen jullie veel plezier toe met dat wat nog wel kan op HV Westland!

 

Bestuur HV Westland


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm












Quick Links

Agenda
19-4-2024 Clinic Herman Broerenschool
22-4-2024 Coachgesprekken MO18
23-4-2024 Coachgesprekken MO16
24-4-2024 Bestuursvergadering
Hele agenda
Hoofdsponsoren