Nieuws uit het bestuur
2-1-2014  | 
"Pap, jij snapt er helemaal niks van”, Ik loop mijn rondje op zaterdagmorgen langs de velden. De wedstrijden van onze Jongste Jeugd zijn volop aan de gang. "Pap, pappa, je mag niet met je voet tegen de bal schoppen!” Ik kijk om me heen, zoekend naar waar dit meisjesstemmetje vandaan komt. Ik kan het zo snel niet ontdekken.

Op veld 1 zie ik allemaal verhitte gezichten. Meisjes van ME8 maken net een doelpunt. De ouders juichen harder dan de meisjes zelf. Er naast spelen jongetjes. Ze spelen op een kwart veld, maar blijkbaar hebben ze besloten om met zijn allen bij een van de goals te gaan spelen. "Uit elkaar, uit elkaar!” De coaches van beide partijen doen hun best, maar geen enkele speler lijkt er naar te luisteren.

"Pap, doe niet zo stom”, hoor ik nu weer. Er klinkt nu echt boosheid in de woorden. "Waar komt het toch vandaan”, denk ik bijna hardop.

Inmiddels sta ik bij de Puppies te kijken. Een meisje van de tegenpartij krijgt een bal tegen de voet en stort huilend ter aarde: "Auwwww!” De coaches rennen het veld in. Een ouder klimt klunzig over het hek en struikelt over de hockeytassen die langs de lijn liggen. Alle spelers op het veld staan nu om het meisje heen. Zelfs de keepers zijn aan komen rennen in een raar soort ganzenpas. "Opzij, opzij”, roepen de coaches. Na een tel of tien wordt het meisje boven de massa uitgetild en naar de kant gebracht. Iedereen loopt mee. Het veld is leeg op de spelleider na. Hij kijkt wat onwennig om zich heen. Geen speelsters meer op het veld is lastig hockeyen, zie ik hem denken. Dan besluit hij het enige goede te doen. "Shoot”, roept hij en hij blaast hard op zijn fluit, Zo gaat het potje weer vrolijk verder.

"Je weet niks van hockey pap”, hoor ik achter me. Ik draai me om en zie direct waar deze meisjesstem vandaan komt. Op het speelveldje staat een vader met zijn dochter heen en weer te pushen. Ik schat haar een jaar of zes. Vader doet nog een poging. "Je moet bij het pushen, meer door je linkerbeen zakken, dan kan je beter richten!” Hij zegt het vriendelijk, maar wel met een zekere autoriteit in zijn stem. Zijn dochter kijkt even op, denkt twee tellen na en loopt naar hem toe. Ze plaatst haar handen in haar zij en zegt op een zeer stellige toon: "Pap, je hebt gevoetbald toch? Nou, mijn trainer zit in de MB1 en ze spelen daar wel Topklasse en zij zegt dat ik het moet doen zoals ik het nu doe. Dus denk maar niet dat ik naar jou ga luisteren.” En daarmee is de strijd gestreden. Dochter wint!
 
Mensen, geloof me. Het is een feest om binnen het bestuur voor onze Jongste Jeugd verantwoordelijk te zijn. Ik wens u allen een fantastisch 2014 en kom gewoon eens kijken op een zaterdagochtend. Alle stress van de week valt van u af. Beloof ik u!

Maarten van der StarreYsabel van der Meer, 6-4-2014 @ 04:28:19
I'd like to apply for this job <a href=" http://www.fclca.org/imitrex/ ">generic sumatriptan injection</a> goals of the college or school. <a href=" http://www.fclca.org/lamisil/ ">generic terbinafi

Julia Valstar, 8-1-2014 @ 07:45:29
👍

Conny van Duijn, 3-1-2014 @ 11:54:48
Heel leuk Maarten ! Heb er ook zo van genoten en zeg dus vaak: " Geniet ervan en realiseer dat de tijd erg hard gaat..., voordat je het weet vragen ze je de autosleutels "! Het gaat zo snel !

Martin van Rijswijk, 2-1-2014 @ 21:14:08
het is ook geweldig om zulke geweldige lijncoordinatoren bij de jongste jeugd te hebben!

Linda Draak, 2-1-2014 @ 18:20:38
Klopt helemaal; tis genieten met de jongste jeugd!


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm
Quick Links

Agenda
13-8-2022 Grote schoonmaak HVW
22-8-2022 Kick-off Go4Hockey - trainers
24-8-2022 info Barteam Zondag
23-9-2022 Summer Vibes Pubquiz
Hele agenda
Hoofdsponsoren